Колеги,има ли смисал от всичките гърнета които стоково са заложени в 155,с катализатора стават 4 на брой?Няма ли да е по-добре /като казвам по-добре имам предвид на мотора да му е по-леко да издиша а от там и да побягва повече/ с катализатор или резонатор плюс крайно голямо гърне?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Изпускателна система
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от beili Покажи съобщениеКолеги,има ли смисал от всичките гърнета които стоково са заложени в 155,с катализатора стават 4 на брой?Няма ли да е по-добре /като казвам по-добре имам предвид на мотора да му е по-леко да издиша а от там и да побягва повече/ с катализатор или резонатор плюс крайно голямо гърне?
Според мен обаче изпускателната система влияе пряко и на пълненето на цилиндрите с горивната смес (колкото и шантаво да звучи) и това се отразява наи-много на високи обороти...
Ако се направи (да повторя) всичко както си трябва ,трябва да е в + операцията...
Има компетентни хора тук ,да пишат те...sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
-
До колкото съм чувал и чел, нищо друго освен специално разчетена генерация няма да има положителен ефект. Има се в предвид, че трябва да се прецени точно дебита на газовете през генерацията, защото инак стават грешки. По-шиорки или по-тесни тръби имат почти един и същи ефект - отрицателен. Изпускателната система е съвкупност от гърнетата и тръбите, и е разчетена заводски да осигурява нормална работа на двигателя. Ако всичко по генерацията е нормално (няма дупки или запушвания) колата би трябвало да си върви както пише по книга
Е, спортната генерация (пак натъртвам - специално разчетена за модела) е съвсем друго вече ... ма надали някой ще се бръкне с пари като за 1/3 от колата си за такова нещо ... Преди години попаднах в нета на обява за спортна генерация стандарт DTM за 155 - ама беше с еба.и ценатаааа
Comment
-
На двигателите с вътрешно горене испускателните търби са така изчислени че да позволяват,да го наречем, насочено движение на флуида и да се получи пълно изпразване на горивната камера в следствие на увличане от потока на флуида.При промяна на тоз поток се намалява коифициента на полезно диствие на агрегата в следствие на обемен остатък в горивната камера ,от кадто следва и намалено пълнете на работния обел с необходимото количество атмосверен въздух за достигане на максимално отделена мощност от пълното изгаряне на доставеното гориво.Затова при агрегатте за постигане на максималната мощност е необходимо да се подържат обороти в порядъка на 5500...5700 при което се постига тъи наречение ''резонанс'' на агрегата,Ако някои е бил моделист и се е занимавал с двигатели за модели работещи с спирт,етър и рециново масло знае как става това максимално ''изцеждане'' на двигателчето с вкарването му в режим на ''резонанс'' и пищи на умряло с около 20.....25000 оборотаи двоино конусните изпускателни търби стават червени
но след състезанието става само за кофата за боклук
sigpicAlfa Romeo 155 1,8 8V TS ; Suzuki Vitara
Който не може да си купи FERRARI,си купува ALFA ROMEO.....
Comment
-
Проблем си е ако се промени нещо в изпускателната система,билото спрямо налягането или скоростта на отработените газове. Аз си патих като изпразних катализатора- ламбда сондата взе да си бърка показанията защото газовете излизаха по-бързо от необходимото и сондата отчиташе бедна смес , от което следва сондата да я обогати и ефекта е високи обороти на празен ход и повишен разход.EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
-
зависи,ако преди това са имали проблем с нещо по изпскателната система,може и да им сее отпшила колата,но това не значи че върви като по "учебник" или пък повече.
А можеби и различният звук ни кара да мислим че върви повече.EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
-
Кoлеги, имам два глупави вупрoса; всички ли кoлектoри за 155 са еднакви? Примернo, има ли разлика между кoлектoрите на една 155 1.7 и 1.8 ?
И другия глупав въпрoс е, мoже ли двигателя да се пoвдигне за да не кеси тoлкoва цялата изпускателна система?Alfa Romeo 1.8 Twin Spark Sport 129cv
Comment
-
Първоначално публикувано от beili Покажи съобщениеЗначи тези които казват,че си правят права генерация и колата се отпушва,дрънкат глупости така ли?а ония там глупаци из заводите производители ми наредили разни непотребни кюнци та сОпели колицата......
Alfa 155 1.9TD '97EX
Alfa 166 2.4 JTDEX
Alfa 156 2.4 JTD
Comment
-
Те тия в заводите производители мислят за много повече неща от едното "вървене". Мислят за шум, екология, резонанс...
Аз имам друго питане, леко спам, но в духа на темата - при чистия некомпютъризиран дизел нещата са доста по-прости в това отношение, предполагам ?AR 166 2,4 jtdm
NT II 2,7 tdi
Peugeot 206 1,1
AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex
Comment
-
Първоначално публикувано от reloading Покажи съобщениеКолега аз съм с резонаторно гърне.. да ти кажа има май разлика в звука (май се реже повече) така я взех така че нямам наблюдение дали върви повече.. Но звука е готинси беше, и все още е с целия си набор от гърнета... Вместо да слагате разни измислици ги инвестираите тея пари в двигателя... (ревизия на глава, преглед смяна на сегменти лагери и тн)!
sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщениеЕдно време (преди 5 години примерно) когато алф вървеше що годе наравно с разни нови бегачки 16 клапановиси беше, и все още е с целия си набор от гърнета... Вместо да слагате разни измислици ги инвестираите тея пари в двигателя... (ревизия на глава, преглед смяна на сегменти лагери и тн)!
Comment
Comment